Info till lärare

 • TED.com Drivs av Sapling Foundation, en privat ideell stiftelse. Gör nya idéer tillgängliga för allmänheten genom TED Talks-videor, dvs korta filmade föreläsningar
 • KLASSEN I DIALOG MED OMVÄRLDEN – pedagogiska vinster när skolan syns på nätet
  Utgiven av Internetfonden. Om bloggar, Google hangouts, Skype. Tanken är att folk i skolan, särskilt lärare, skall få praktiska tips om hur man på ett smidigt och inspirerande sätt kan integrera digital kommunikation och digitala medier i undervisningen.
  Skriften riktar sig till alla skolnivåer, så ni får plocka det som fungerar för just gymnasienivån. Materialet finns att ladda ner gratis i pdf-format.
 • spindelnSPINDELN
  Skolverkets söktjänst för skolan

 

 • TEMAARBETEN
  Under sidan Teman finns möjlighet att sammanställa olika arbeten för mindre eller större grupper. Större teman får en egen flik, medan mindre teman kan läggas under fliken Boklistor. Om du som lärare har en referenslista till facklitteratur och länkar som ska återkopplas till undervisningen under längre period, eller om det är ett återkommande tema, kan även det läggas under Boklistor-fliken.
  Skönlitteraturlistor läggs under Skönlitteratur-fliken (romaner på svenska) eller på polhemmanet.wordpress.com (romaner på engelska) under sidan Teman.
  Maila oss om du har en boklista/temalista som du önskar ha inlagd på någon av bloggarna, eller kom och prata med oss på biblioteket. Vill du ha hjälp med att sammanställa en lista hjälper vi dig gärna.

Tfn 046 – 35 73 44
bibliotek.polhem@utb.lund.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s